Les persones amb diversitat funcional de l’habitatge tutelat «El Mas del Mussol» ja disposen d’un sistema de climatització per sol radiant, gràcies a l’ajuda de la fundació ONCE.

El passat mes de març s’iniciaren les obres d’instal·lació d’un sistema de climatització per sol radiant en l’habitatge tutelat de persones amb diversitat funcional «El Mas del Mussol». Aquestes obres s’han dut a terme gràcies a les ajudes atorgades per la fundació ONCE en el marc de la convocatòria que tots els anys convoca l’esmentada fundació.

Resultat de la instal·lació en el menjador.

L´objectiu d’aquest projecte és millorar la qualitat de vida dels residents de l’habitatge i els usuaris dels programes de l’associació mitjançant la millora de les condicions de l’immoble. Aquest, a causa de la seua particular estructura, amb estances molt grans i sostres molt alts, dificultava enormement calefactar-lo en els mesos d’hivern. A més, el sol era de parquet de fusta, i el fet d’haver estat abandonat al llarg de molts anys, s’havia fet malbé, entrant-li corcó i humitats.

Aleshores, després de consultar amb els tècnics pertinents, és vam decidir per instal·lar un sistema per sol radiant, ja que aquest sistema és el més indicat per calfar estances grans i amb sostres alts, a més de ser el sistema més eficient i eficaç de climatització que avui en dia hi ha al mercat. Aprofitant que havíem de canviar el parquet pensarem que l’ideal seria la instal·lació del sol radiant, ja que aquest sistema utilitza el sol com emissor de fred calor, doncs l’aigua calenta o freda circula per unes canonades encastades en el sol.

Finalment, el passat mes de maig finalitzarem la instal·lació, estant molt satisfets dels resultats obtinguts. La qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional a les quals prestem suport en l’associació han millorat notablement. El confort tèrmic de l’habitatge s’ha incrementat molt, a més de les condicions del sol, que ara són molt més segures.

Des de l’associació volem donar les gràcies a la fundació ONCE per haver-nos atorgat l’ajuda que ha fet possible aquest projecte.

Deja una respuesta